Наступ росіян: до якого міста РФ стягнула найбільше "м'яса" і яка є небезпека

Новогродівка та Гродівка є перепоною для окупантів на шляху до Покровська та Мирнограда

На Покровському напрямку зосереджено найбільше угруповання військ РФ, яке складається з двох груп військ.

Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі телеканалу Еспресо.

"На Покровському напрямку використовуються підрозділи зі складу групи військ РФ "Центр", які були передислоковані ще в жовтні 2023 року. Це підрозділи 2-ї та 41-ї загальновійськової армій РФ, а також 90-ї танкової дивізії. Також мають підтримку і групи військ РФ "Південь". Тобто там зосереджено найбільше угруповання, де одночасно сконцентровано дві групи військ РФ", - розповів експерт.

За його словами, населені пункти Новогродівка та Гродівка є перешкодою для окупантів на шляху до Покровська та Мирнограда.

Він додав, що серед завдань окупантів на цьому напрямку є формування флангів. Росіяни намагаються вийти на лівий берег річки Вовча.

"Росіяни мають за мету забезпечення північного флангу - це села та населені пункти по лінії Казенний Торець. Це їм дозволить створити умови для наступальних дій на Воздвиженку. Захоплюючи Воздвиженку, вони намагатимуться вийти на трасу 05-04. Усі ці дії пов'язані зі створенням умов у середньостроковій перспективі - це вихід на Покровськ та Мирноград. У короткостроковій перспективі для покращення умов щодо проведення наступальної кампанії у місті Торецьк та Торецькій агломерації", - додав Коваленко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що У РФ розмріялися про найбільшу "перемогу" літа. Найбільшим успіхом літа називає можливу окупацію міста Торецьк радник голови терористичної організації "ДНР" Ігор Кімаковський. Більше того, він заявляє, що нібито на цьому напрямі російські війська "серйозно рухають супротивника". Радник стверджує, що нібито на день інколи виходить пройти кілометри відстані в районі Торецька.