Наступ на Покровськ: війська РФ за 10 кілометрів від міста

Російські війська посилюють наступ на Покровськ: місто готується до оборони

Російські окупаційні війська продовжують наступ на Покровськ - одне з ключових міст Донецької області. За даними The Wall Street Journal, російські сили вже знаходяться за 10 кілометрів від міста, незважаючи на спроби Збройних сил України (ЗСУ) стримати їхнє просування.

Ситуація у Покровську швидко погіршується. Колись тут проживало близько 80 тисяч людей, але зараз місто стрімко порожніє. Люди залишають свої будинки, а підприємства закриваються. Влада міста організує евакуацію мешканців, а також вивіз обладнання з лікарень, шкіл та інших закладів. Медичні установи переносять пацієнтів у безпечніші райони. Нещодавно з Покровська було евакуйовано 10 недоношених немовлят у Дніпро.

"У нас не було планів їхати, тому що ми вірили в наші збройні сили. Ми, як і раніше, віримо у наші війська, але ніщо не врятує нас від артилерії", - зазначила заступник мера Маргарита Ідрісова.

Покровськ відіграє ключову роль у планах Росії на Донбасі. Місто розташоване на важливій залізничній та автомобільній лінії, що використовується ЗСУ для постачання інших ділянок фронту. Ціль Росії — встановити повний контроль над Донецькою областю, і захоплення цього стратегічного пункту наблизить її до досягнення цієї мети.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Ситуація на Донеччині для українських військових залишається надзвичайно важкою, а російські окупанти активізували інформаційні кампанії, зокрема, поширюючи заяви про нібито "окупацію" Покровська. Однак ця інформація не відповідає дійсності, заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі 24 каналу.