Наслідки підриву Каховської ГЕС можуть відчути країни Середземномор'я

Про це повідомив голова офісу президента Андрій Єрмак

Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС плями мастила й нафти вагою не менше 150 тонн дрейфують по Дніпру і вони можуть дістатися Середземномор’я. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову Офісу президента Андрія Єрмака.

За його даними, внаслідок підриву більше 50 тисяч гектарів українських лісів затоплено і щонайменше половина з них загине. І це більше, ніж площа лісів Ісландії. Наразі також Каховське водосховище вкрите мертвою рибою - орієнтовно загинуло 95 тисяч тонн живих біоресурсів.

Тепер також на берегах Чорного моря в Болгарії та Туреччині знаходять тіла дельфінів з українських берегів. Зафіксовано понад 150 офіційних випадків. Не виключено, що течія принесе в ці країни косуль, лисиць та зайців з Південного регіону України. Загалом, на затопленій території проживало близько 20 тисяч особин диких тварин.

"За екоцид має бути жорстка відповідальність для російських терористів", - зазначає Андрій Єрмак в своєму телеграм-каналі.

Тим часом, у Росії пролунав гучний вибух на пороховому заводі, є загиблі. Попередньо кажуть про чотирьох загиблих працівників, які були залучені до виробництва зброї на цьому військовому виробництві.

"Скромний, але стабільний прогрес": Бі-бі-сі про український контрнаступ. Кореспондент Бі-бі-сі побував у розташуванні 68-ї єгерської бригади ЗСУ, на околицях нещодавно звільненого села Благодатне.

А Росія пересуває ракетні комплекси до кордону з Україною. Військовослужбовці російської армії нещодавно розмістили неподалік українських кордонів на Брянщині, ракетний комплекс "Бал", для якого використовують протикорабельні Х-35. Це говорить про те, що загарбникам РФ не вистачає для обстрілів високоточних ракет.