Наскільки масштабні руйнування в Запоріжжі: відповідь від ОВА

Іван Федоров: Жахливі наслідки обстрілів Запоріжжя — знищені домівки та багатоповерхівки

З початку вересня, коли російські війська активізували обстріли Запоріжжя за допомогою керованих авіаційних бомб (КАБ), в місті було пошкоджено більше 900 одноповерхових будинків. При цьому близько 10 будинків повністю зруйновані. Руйнувань зазнали також багатоповерхівки: один із них повністю знищений, ще один зазнав серйозних пошкоджень і потребує знесення.

Цю інформацію повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. Він зазначив, що наслідки обстрілів є надзвичайно важкими для міста, оскільки значна кількість житлових будинків постраждала.

"Ми маємо дуже серйозні наслідки з вересня, коли ворог почав застосовувати керовані авіабомби. Загалом пошкоджено понад 900 одноповерхових будинків, і ще близько десяти зруйновано вщент. Також один багатоповерховий будинок повністю знищено, а інший потребує знесення, адже його частини настільки пошкоджені, що ремонт неможливий", – розповів Федоров.

Крім того, за його словами, ще в 24 багатоквартирних будинках постраждали дахи, які наразі ремонтують комунальні служби. Незважаючи на складнощі, місцева влада активно працює над відновленням пошкоджених будівель та наданням допомоги постраждалим мешканцям.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Троє людей загинули, 19 дістали поранення. Серед поранених 8-річна дівчинка.Такі наслідки ворожої атаки по обласному центру Запоріжжя. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Запорізької ОВА Івана Федорова.