Нардеп Железняк пояснив, коли почне діяти новий закон про мобілізацію

Коли новий законопроєкт щодо посилення мобілізації в Україні почне діяти та скільки правок перед другим голосуванням.

Народний депутат з фракції "Голос" Ярослав Железняк вважає, що законопроєкт №10449 про посилення мобілізації в Україні може бути прийнятий на початку березня, а почне діяти з квітня 2024 року.

7 лютого Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про внесення змін щодо мобілізації в Україні. Далі в законопроєкт вноситимуть правки до 21 лютого, за які будуть голосувати народні обранці.

"Я впевнений що їх (правок) буде багато. Умовно тисяча-дві, а це велика кількість. Кожна поправка – це дві хвилини пленарного часу. Умовно, тисяча правок помножити на дві хвилини – це буде 2000 хвилин, а це значно більше, ніж засідає парламент в один пленарний тиждень", - пояснив Железняк.

Таким чином народний депутат очікує, що законопроєкт про посилення мобілізації буде вдруге проголосований у Верховній Раді до кінця лютого, а підписаний президентом України буде вже у березні. Таким чином законопроєкт вступить у дію на початку квітня.

Разом з тим це лише попередня оцінка, яка буде залежати від голосування у Верховній Раді.

Крім того, нардеп від "Слуги народу" Дмитро Наталуха зазначив, що парламентарі обговорюють механізм з яким можна буде отримати бронювання працівників від мобілізації за певну суму грошей. За словами депутати, таким чином бюджет може отримати 200-500 млрд гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий помер через 9 днів після мобілізації. У ТЦК пояснили ситуацію.

Також "коментарі" писали про командира батальйону "Вовки Да Вінчі" Філімонова, який назвав, скільки мобілізованих потрібно для війни.