Напруга біля Курська: Росія нарощує військову присутність

На аеродромі за кілька кілометрів від Курська за останні тижні було помічено значне збільшення числа бойових гелікоптерів

На аеродромі неподалік Курська помітно збільшилася кількість бойових вертольотів. Це стало відомо із супутникових знімків, які опублікувало видання Sky News. Якщо в липні там було всього два вертольоти, то зараз їхня кількість зросла до чотирнадцяти, включаючи три вертольоти Ка-52 "Алігатор". Експерт із Британії Джастін Бронк вважає, що це може бути ознакою підготовки до посиленої військової активності у цьому районі.

"Спостерігається значне збільшення кількості гелікоптерів: з двох гелікоптерів Мі-24/35 або Мі-8/17 у липні до чотирнадцяти гелікоптерів у серпні, включаючи, можливо, три гелікоптери Ка-52 "Алігатор", - розповів у коментарі виданню співробітник Королівського інституту. оборонних досліджень Британії Джастін Бронк.

За супутниковими даними, на аеродромі також виявили чотири винищувачі. Це посилює припущення, що Росія готується до можливої військової ескалації у відповідь на дії України поблизу Курської області.

Однак якість супутникових знімків не дозволяє точно визначити, які гелікоптери присутні на аеродромі. Через це важко повністю аналізувати ситуацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Російський диктатор Володимир Путін серед багатьох вигаданих причин війни проти України вказував на нібито небезпеку нападу на Росію. Після двох з половиною років від початку вторгнення в Україну, війна перейшла на територію Росії – військові дії відбуваються у Курській області РФ. Аналітик Берлінського центру Карнегі Олександр Баунов розповів, як чергова невдача Путіна буде використана російським диктатором.