Наказ Путіна щодо Курської області: ЗМІ з’ясували, скільки часу має армія РФ для її звільнення

Володимир Путін наказав російській армії за два місяці звільнити Курську область від українських сил.

Російський диктатор Володимир Путін наказав армії РФ до 1 жовтня 2024 року витіснити українські сили з території Курської області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "РБК-Україна".

Видання "РБК-Україна" з посиланням на джерела у військово-політичному керівництві стверджує, що Путін очікує від російської армії звільнення Курської області від українських сил до 1 жовтня. Російські військові отримали наказ від Путіна витіснити українців з російських територій, однак це має бути зроблено так, щоб армія РФ не втратила контроль над тимчасово окупованими територіями України.

"Їхнє завдання - зробити це будь-як, не знімаючи сили з ключових ділянок, де Росія веде наступ на Донбасі. Йдеться передусім про Покровський та Торецький напрямки. Наразі наступ окупантів на цих напрямках не сповільнився - скоріше, тільки посилився", - вказує видання.

Нагадаємо, що 6 серпня українські військові прорвали кордон та почали наступ на Курську область. У ході військової операції українські сили взяли під контроль понад 1000 квадратних кілометрів території Росії, десятки населених пунктів РФ, а сотні російських військових потрапили в український полон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Путін пообіцяв дати Україні "гідну відповідь" за бої в Курській області, однак виявилось, що російський диктатор понад тиждень мовчить про український наступ на територію Росії.

Також "Коментарі" писали, що військові вказали, чи вплинули бої в Курській області на ситуацію на лінії фронту в Україні. Чи виводить Росія частину своїх військ, щоб захистити власні території.