На Заході сказали, скільки років Росія ще буде воювати з Україною

Війна Росії проти України може тривати ще два роки

Українським військам досі не вистачає артилерії та засобів захисту від ворожих бомбардувань у війні проти Росії, повідомляє Bild, посилаючись на українського офіцера, який побажав залишитися анонімним.

Офіцер прокоментував журналістам видання план перемоги, представлений президентом Володимиром Зеленським у Верховній Раді 16 жовтня, зазначивши, що це "хороші цілі", однак їх реалізація залежить від підтримки Заходу. За його словами, на багатьох ділянках фронту українські військові все ще відчувають гостру нестачу артилерійських снарядів, а також засобів для захисту від російських бомбардувань.

На думку офіцера, війна може тривати ще щонайменше два роки, перш ніж у Росії вичерпаються запаси військової техніки.

Журналісти Bild також звернули увагу на слабкі місця в плані перемоги України. Перший пункт документа передбачає негайне запрошення України до НАТО, проте Генеральний секретар Альянсу Марк Рютте наголосив, що перед цим Київ повинен завершити необхідні реформи. Крім того, для вступу України потрібна згода проросійськи налаштованих країн-членів НАТО, таких як Угорщина та Словаччина. Це фактично означає, що Рютте відкинув перший пункт плану Зеленського.

Захід також не поспішає задовольнити вимоги України щодо дозволу на завдання дальніх ударів по території Росії та інші ключові запити, додало видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що є ще й інша думка військових, згідно якої запас міцності як Росії, так і України закінчиться уже наступного року. Нібито РФ уже почала відчувати брак особового складу на фронті та має проблеми із військовою технікою.