На Заході розповіли, який хід ЗСУ змінив правила гри у війні

Прорив ЗСУ у Курську область став шоком навіть для найближчих союзників Києва

Російські війська проводять контратаку в Курській області, куди ЗСУ несподівано прорвалися і вже понад місяць утримують зайняті позиції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Журналісти зазначають, що президент України Володимир Зеленський на прес-конференції публічно визнав, що росіяни розпочали контрнаступ у Курській області. при цьому автори матеріалу також звернули увагу на уточнення Зеленського про те, що Україна очікувала на реакцію Росії, і контрнаступ відповідає "українському плану".

У свою чергу міноборони країни-агресора заявило, що російські війська "проникли" до Курської області, захопивши 10 населених пунктів.

Видання зазначило, що ситуація в Курській області змусила РФ використати всі способи зміцнення оборони. Російському командуванню довелося ухвалити нелегке рішення про те, щоб відвести тисячі солдатів з окупованої української території, щоб протистояти новій раптовій загрозі. Володимир Путін був змушений запровадити призовників, порушивши свою обіцянку не використати їх на передовій.

Експерти повідомили "CNN", що сміливий гамбіт України з прориву кордону РФ, спланований у повній секретності, приголомшив навіть найближчих союзників Києва та змінив правила гри у більш ніж дворічній війні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - про що свідчить тактика ЗСУ у Курській області: на які "сюрпризи" слід чекати росіянам.

Також видання "Коментарі" повідомляло – адміністрація Курської області Росії 24 серпня оголосила про створення добровільного загону БАРС-Курськ. Майбутнім новобранцям обіцяють, що вони будуть служити лише у Курській області Росії за шестимісячним контрактом. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).