На Заході розповіли, як "Курськ" точно допоможе Україні не програти у війні

Foreign Policy пише про те, що Курська операція відкрила "третій шлях" виходу з війни

Для багатьох є досі незрозумілим, чому в такий непростий час, коли українські війська так потрібні на Донбасі, щоб зупиняти ворога Київ пішов на таку авантюру, як Курська операція. Насправді ж саме завдяки "Курську" може проглядатися вихід із війни, який теоретично може задовольнити, як Київ, так і Москву, коли жодна зі сторін не зазнає капітуляції. Як інформує портал "Коментарі", про це пише американський журнал Foreign Policy.

Як акцентували автори матеріалу, на Заході сходяться до того, що "Україна і Росія в кінцевому підсумку повинні будуть сісти за стіл переговорів і піти на поступки, щоб покласти край війні".

І, поки українські війська зберігатимуть присутність на російській території, Москва не зможе претендувати на будь-яку перемогу у війні, йдеться в статті.

"Окупувавши російську територію, принаймні теоретично, Київ створив прецедент, яким він може завершити війну на свою користь", - пише журнал.

Зазначається, що в Курській області з'явилася "українська теорія перемоги" - в Україні розраховують, що зможуть обміняти окуповані російські землі на свої. Операція в Курській області, принаймні, значно зміцнила позиції України на будь-яких майбутніх переговорах, додали в Foreign Policy.

Читайте також на порталі "Коментарі" - операція ЗСУ у Курській області РФ суттєво допомогла і продовжує допомагати українському народові у боротьбі з російською агресією. Вона вже забезпечила Силам оборони один із найбільших внесків до обмінного фонду. На цьому зупинятися Україна не збирається і продовжуватиме посилювати свій тиск. Таку заяву у традиційному вечірньому зверненні до українців зробив глава української держави Володимир Зеленський.

"Два місяці наших військових дій у Курській області. І це надзвичайно важливий етап війни. Те, що значно допомогло і надалі допомагає нашій державі. Українці довели, що можуть витісняти війну до Росії. І за достатньої підтримки партнерів зможемо тиснути на Росію саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть", – зазначив президент.