На Заході розповіли, чи вдалося Курською операцією Києву довести, що він готовий продовжувати війну

WSJ пише, на Україну чекає "похмура зима", Росія посилює наступ, а підтримка США слабшає

Україна намагається показати, що зможе ефективно використати збільшену підтримку від союзників. У серпні українські війська здійснили несподіваний прорив у Курську область Росії, взявши під контроль близько 100 селищ та сіл, а також провели серію далекобійних ударів по російських об'єктах та окупованій території. Однак тепер уже стає очевидним, що українські війська стикаються з нестачею техніки, у тому числі бронетехніки та артилерії, а також з дефіцитом особового складу. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що на внутрішньому фронті українці все більше виснажуються війною. Деякі соціологічні опитування навіть показують зростання кількості тих, хто готовий до переговорів із Москвою вже зараз. Проте, згідно з даними серпневого опитування, менш ніж один із десяти українців готовий погодитися на територіальні поступки РФ.

ЗМІ наводить слова політолога Костянтина Батозького, який каже, що "українці не готові перевернути сторінку".

Журналісти зазначають, не можна сказати, що Росія безболісно для себе продовжує цю війну. Москва також зазнає відчутних втрат. За даними американських аналітиків, вересень став смертоносним місяцем для російської армії, з втратами до 1200 військових на день. Військові успіхи Росії досягаються головним чином за рахунок численних атак піхотних підрозділів, що складаються з засуджених, яких витягують із в'язниць та обіцяють помилування та зарплати.

The Wall Street Journal пише, українські військові погоджуються, що будь-яка мирна угода без повної перемоги не буде тривалою і як тільки буде слушний момент, росіяни нападуть знову, і так буде продовжуватися, доки Україна продовжуватиме існувати на карті світу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - нові подробиці прориву росіян: чи варто бити на сполох через події на Курщині.