На Заході прогнозують "нескінченну війну" за однієї умови: до чого хочуть змусити Україну

На Заході нібито втомилися від війни в Україні і вважають її бажання відвоювати всі окуповані території нереалістичним

Президент України Володимир Зеленський планує представити свій "план перемоги" у Вашингтоні. За повідомленнями, США вже ознайомилися з основними положеннями цього плану і вважають його реалістичним. Проте, за словами оглядача The Times Марка Галеотті, між баченням перемоги Києва і Заходу можуть бути розбіжності, і не всі союзники України впевнені, що ворога вдасться остаточно вигнати з окупованих територій.

На Заході вважають, що одним із завдань плану Зеленського є збереження підтримки міжнародних союзників. Як зазначив німецький дипломат у розмові з Галеотті, не впевнений, що цей план призведе до перемоги над росіянами, але, ймовірно, його мета — утримати нас у строю.

Однак оглядач підкреслює, що на Заході нібито помітна "втома від України", і зростає бажання завершити конфлікт, навіть якщо це вимагатиме встановлення неприємного компромісу. Проте серед західних союзників немає єдиної думки щодо того, як має завершитися війна.

"Замість того, щоб розв'язати ці протиріччя, Захід прикривається порожньою мантрою про те, що рішення має ухвалювати сама Україна. Не бажаючи безпосередньо вирішувати свої розбіжності з приводу того, як має закінчитися цей конфлікт, Захід так і не дійшов згоди щодо кількох ключових дилем", - зазначає Галеотті.

Навіть найвідвертіші прихильники України скептично ставляться до можливості повернення Києвом усіх окупованих територій військовим шляхом. Один із польських експертів, відомий своєю підтримкою України, зізнався, що кордони України змінювалися з часом; зараз основне завдання — звести ці зміни до мінімуму в майбутньому.

Галеотті застерігає, що відмова України визнавати будь-які територіальні втрати може перетворити війну на нескінченний конфлікт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що станеться, якщо Байден відкине план перемоги Зеленського.