На Заході назвали ціну, яку платить Україна за операцію "Курськ"

Forbes розклало по поличках, чому українське командування дуже ризикує, затягуючи операцію в Курській області

З одного боку, Україна зуміла провести успішну операцію в Курській області та утримує досить велику територію РФ під своїм контролем. Але є й інший бік медалі. Києву доводиться платити за цей прорив втратою важливих міст на сході, а також знищенням найдорожчої західної техніки. Як передає портал "Коментарі", про це пише аналітик Forbes Девід Акс.

Автор матеріалу зазначає, що у Курській області бере участь 21-а механізована бригада, в арсеналі якої – найбільш передові та кращі західні танки – Strv 122/Leopard 2A6. І, згідно відео із соцмереж, один із цих танків під час бою біля села Веселе було підбито безпілотником або підірвалося на міні.

Аналітик наголошує, що кожен Strv 122 та Leopard 2A6 дорогоцінний, адже Україна отримала всього 10 Strv 122 зі Швеції та 21 Leopard 2A6 з Німеччини та Португалії, все у 2023 році. До весни з цих танків залишилося близько 20, всі вони належали 21-й механізованій бригаді, і навряд чи їй слід чекати на нові поставки.

"Те, що українські командири готові ризикнути своїми останніми Strv 122 і Leopard 2A6 у Курську, говорить про важливість, яку вони надають українському вторгненню в область. Зусилля щодо вторгнення обходяться українцям у вразливі міста та незамінні транспортні засоби. Поки що це ціна, яку вони надають. готові заплатити", - наголошує аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" – за останні три місяці війна в Україні кардинально змінила вектор. Ворог не тільки почав посилено наступати на Сході, а й ми влаштували несподіваний прорив у Курській області. Чи збільшилася для нас загроза втрати Донбасу? Чи змінила операція сил оборони України у Курській області Росії ситуацію у війні? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.