На Заході дізналися, чи вірять на фронті, що план перемоги Зеленського зупинить війну

Військові на фронті не вірять, що бойові дії завершаться найближчим часом

Серед українських військових, що ведуть бої на Донбасі, нібито мало надії на те, що план перемоги, який президент Володимир Зеленський представить у США, допоможе зупинити російські війська, повідомляє The Times.

Видання відзначає, що на передовій на сході України немає розмов про те, що презентація плану Зеленського у Вашингтоні змінить ситуацію на фронті. Військові не відчувають, що це зменшить потребу в боротьбі проти безперервного тиску російських наступів. Немає також чіткого бачення завершення війни, а тим більше – ілюзій про швидке припинення артилерійських обстрілів.

У статті наголошується, що поняття "план перемоги" важко застосувати до ситуації на сході України. Як пояснив 25-річний офіцер 93-ї бригади з позивним "Нара", українські військові щодня зосереджені на більш насущних проблемах: недостатня кількість українських солдатів проти численних російських сил, дефіцит снарядів, порівняно з надлишком ворожих дронів. "Ми звикли до цих проблем", – додав він.

За словами "Нари", однією з головних задач на фронті залишається знищення якомога більшої кількості російських окупантів. Видання зазначає, що повсякденне життя українських військових на передовій нагадує сцену із фільмів жаху, яку складно описати. Військові часто змушені вночі самотньо або у невеликих групах пересуватися по відкритій місцевості, а коли добираються до позицій, залишаються там на місяць без можливості ротації.

50-річний Олексій, один із поранених бійців, поділився своїм досвідом життя під постійними атаками російських дронів-камікадзе: "Усе повітря постійно заповнене звуками FPV-дронів та снарядів... Відчуття таке, що щосекунди щось намагається тебе вбити. Це шок, який відчуває кожен, навіть найсміливіший".

Видання The Times підкреслює, що ситуація, з якою стикаються українські сили, далека від оптимістичної.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський у Штатах застеріг від того, щоб партнери підтримували ідею заморожування війни в Україні.