На Заході дали прогноз: скільки ще ЗСУ зможуть утримувати території в Курській області

Bloomberg пише, що Україна може утримувати територію в Курській області ще щонайменше кілька місяців

Українські війська зможуть утримувати частину території в Курській області Росії щонайменше кілька місяців, але є підстави сказати, що це може відбуватися ще довше. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Bloomberg, посилаючись на американських чиновників.

Посилаючись на свої джерела, видання зазначає, що Україна поки не стикалася з будь-якими значними проблемами з постачанням у Курську область, оскільки російські війська проводили лише обмежені контратаки і зосередилися на просуванні на сході України.

Крім того, після місяців очікувань українські війська здобули стабільне постачання боєприпасів. Воно стало можливим завдяки зусиллям союзників, включаючи ініціативу Чехії щодо постачання боєприпасів та зусиль США та Франції, спрямованих на розвиток артилерійського потенціалу України у довгостроковій перспективі.

У матеріалі йдеться, що літня операція України в Курській області спочатку здивувала партнерів Києва насамперед своїм швидким початковим успіхом. Але водночас викликала занепокоєння серед деяких чиновників, що ціна операції може виявитися високою. Було побоювання, що Кремль може віддати команду своїм військам перейде в контрнаступ і витіснити українські підрозділи.

У свою чергу президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може використати цю територію як розмінну монету на переговорах, хоча незрозуміло, коли можуть відбутися переговори з Москвою з огляду на те, що правитель Росії Володимир Путін не демонструє серйозної готовності до них.

"Союзники України виявляють, що Зеленський, можливо, готується прийняти більш гнучку позицію, оскільки вони шукають способів допомогти покласти край російській війні", - пише Bloomberg.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на Заході розповіли, як "Курськ" точно допоможе Україні не програти у війні.