На якому напрямку може статися стрімкий прорив ЗСУ: що покладе край війні 2024 року

Українські військові можуть відрізати ворога від забезпечення на Херсонщині

Два питання, які є одними з найзапитанніших питань, стосуються того, чи є хоч якісь перспективи, що війна в Україні завершиться 2024-го року? І друге питання – на якому напрямку може статися стрімкий наступ ЗСУ, якого всі так зачекалися? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні вивчивши думки експертів.

Українським військовим не можна відступати на правий берег Дніпра

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі "Radio NV" спрогнозував, що є підстави висловити сподівання, що Україна має добрі шанси повернути під свій контроль тимчасово окуповані Олешки та Нову Каховку Херсонської області. Якщо українським військам вдасться збільшити плацдарм для наступу на лівому березі Херсонщини, то російським військам доведеться відійти ближче до адміністративних кордонів тимчасово окупованого Криму.

Мусієнко вважає, що цей плацдарм можуть створити також і для того, щоб витягнути значні обсяги російських сил із Мелітопольського спрямування, зокрема з-під Токмака. Це дасть можливість українській армії продовжити там наступальні дії та створювати серйозні логістичні проблеми для супротивника з двох сторін.

"Як будуть розвиватися події, побачимо. Або це буде все ж таки стрімкий наступ, або, зрештою, це будуть бойові дії з метою сковування, в результаті яких наші сили можуть відійти, знову ж таки, на правобережжя", - підсумував Олександр Мусієнко.

У поняття "перемога" у війні з росіянами багато людей вкладають різний зміст

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю сайту "Обозреватель" висловив думку, що є шанси, що повномасштабна війна в Україні проти РФ завершиться 2024 року.

"Звичайно, шанси такі є (Ред. - що наступного року закінчиться війна), хоча тут виникає інше питання. Можливо, я помиляюся, - я хотів би помилятися, - але мені здається, що у нас немає загальнодержавної концепції того, що ми мають розуміти під перемогою", - висловився експерт.

Олексій Гетьман вважає, що в це поняття багато людей вкладають різний зміст, наприклад, вихід на кордони 1991 року, вихід на рубежі 24 лютого 2022 року або прапор Кремля.

Читайте також на порталі "Коментарі" - військовий та зовнішньополітичний фронт: де найскладніша ситуація та що може змінитися.