На війні загинув український музикант та боєць бригади "Магура"

Андрія Чепіля не стало під час виконання бойового завдання

Сьогодні з’явилась інформація про загибель мешканця Івано-Франківщини Андрія Чепіля - відомого музиканта та активіста. Андрій захищав країну на Запорізькому напрямку, був в складі 47-ї окремої бригади "Магура".

В 2014 році, в часи Революції Гідності, активіст був присутній на Майдані. Після того, як РФ почала повномасштабну війну на Україні, одразу ж пішов до лав Збройних сил України.

Повідомляють, що Андрій Чепіль був на військовому навчанні в Німеччині. Там його навчили управляти бойовою машиною "Бредлі".В бригаді він був сержантом взводу, командиром бойової машини і виконував обов'язки командира взводу.

Військовий ще до початку військового вторгнення професійно займався музикою. Чепіль відомий, як учасник кавер груп Frisson Band і Smerichka. При цьому він пройшов строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку.

Два роки тому Андрій одруживсь зі своєю коханою. Він планував для себе і дружини довге і щасливе подружнє життя, але завадила війна.

На жаль, військовий загинув 28 червня неподалік села Роботине на Запорізькому напрямку разом з трьома побратимами, це сталось, коли вони виконували бойового завдання, штурмуючи ворожу позицію.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на війні загинув 21-річний музикант і зірка Х-фактора. Савелію Федану – українському співаку з міста Енергодар, учаснику дев'ятого сезону талант-шоу "Х-фактор" виповнився лише 21-рік. Як тільки почалась повномасштабна війна, виконавець замість мікрофона взяв в руки зброю.

Другий рік він виборював свободу і незалежність України на лінії фронту, але тепер прийшло повідомлення героїчну загибель молодого виконавця.