На війні загинув 21-річний музикант і зірка Х-фактора

Савелій Федан з перших днів великої війни захищав Україну

Савелію Федану – українському співаку з міста Енергодар, учаснику дев'ятого сезону талант-шоу "Х-фактор" виповнився лише 21-рік . Як тільки почалась повномасштабна війна, виконавець замість мікрофона взяв в руки зброю.

Другий рік він виборював свободу і незалежність України на лінії фронту, але тепер прийшло повідомлення героїчну загибель молодого виконавця.

Про цю втрату повідомив мер міста Енергодар Дмитро Орлов. Він зазначив, що Савелій мав велику віру в світле майбутнє України.

"Ми пам'ятатимемо Савелія таким: талановитим і світлим юнаком з незламним кодексом честі, щирим патріотом України, який завжди вірив у майбутнє своєї країни і, не вагаючись, став на її захист", - пише посадовець.

Співак – випускник Запорізького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою "Захисник", потім навчався на факультеті, де готують військових для десантно-штурмових військ Одеської військової академії.

"Хлопець прожив на світі всього 21 рік... Попереду у нього повинно було бути довге і щасливе життя. Але життя хлопця обірвала війна, його забрали нелюди, які прийшли на нашу землю вбивати і руйнувати. Поділяємо біль втрати і приносимо щирі співчуття родині та близьким", - підсумував Орлов.

Першого разу Федан був на передовій в 13 років. В складі групи волонтерів їздив до українських вояків і виступав перед ними. В 16 років молодий співак на шоу "Х-фактор" заспівав свою пісню "Україна", яку написав опісля поїздки на Донбас.

Суддівський корпус був вражений талантом молодого українця, всі одноголосно сказали йому "Так". Але збудувати успішну кар'єру і стати знаменитим Савелію не вдалось, бо почалось вторгнення РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий льотчик