На тимчасово окуповані території масово завозять росіян: до чого готуються загарбники

Які основні маніпуляції можливі на тимчасово окупованих територіях

Загарбники завозять на тимчасово окуповані території України росіян. Це робиться для підготовки до псевдовиборів у Держдуму у 2026 році. Про це заявив голова Луганської ОВА Артем Лисогор, повідомляє портал “Коментарі”.

За його словами, ключове, що враховуватиметься при “формуванні” округів і, відповідно, визначенні їхньої кількості, – загальна чисельність населення на захоплених територіях.

“Основна арена для маніпуляцій – так звані “ЛНР” та “ДНР”, куди масово завозять жителів віддалених регіонів РФ, сім’ї російських військових, дешеву робочу силу. Де саме вони будуть голосувати – на окупованих територіях чи вдома – не має значення. Чи залишаться живими на той момент російські військові – ЦВК РФ теж не хвилює. Головне – реєстрація”, - зазначив Артем Лисогор.

Також за словами Лисогора, ще однією лазівкою для маніпуляції стане кількість місцевого населення, що повернулася або приїде в день так званих “виборів”.

“Місцеві окупаційні органи влади можуть подати до РФ будь-які цифри з цього приводу”, - переконаний він.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях загарбники проводять свою злочинну політику, в результаті якої українці втрачають своє майно.

Загарбники не зупиняються у своїх бажаннях забрати останнє в українців, які не можуть “оформити” свою нерухомість відповідно до умов, встановлених Москвою. Тому окупанти регулярно визнають “безхозними” помешкання, які вони вважають за потрібне забрати.

Детальніше про ситуацію в окупованому Криму читайте за посиланням.