На Покровському напрямку ЗСУ відступають, щоб уникнути масового обвалу фронту

Українцям радять готуватися до того, що Сили оборони можуть втрачати позиції на Покровському напрямку

Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою, зростають ризики оточення українських сил, про це повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його інформацією, особливо загрозливо виглядає Лівобережна кишеня, де російські загарбники просуваються з кількох напрямків.

"Оборонці поступово залишають позиції, щоб уникнути масового обвалу фронту. Важливо бути готовими до можливого відступу українських сил у цьому районі", - підкреслив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація на Покровському напрямку вкрай складна. Як відзначив військовий Олександр Карп’юк, ситуація на цьому напрямку настільки складна, що її буде вкрай важко стабілізувати. За його словами, Сили оборони мають тактично гірше положення, ніж нещодавно. Окрім того, у противника більше особового складу, в нього більше логістичних можливостей по розміщенню особового складу, бо в них є Донецьк зі залізничними станціями та великою кількістю промзон, де можна його акумулювати, розвивати в бойові порядки та запускати в бій. При цьому, військовий відзначає, що на фронті вкрай бракує дронів, але у росіян із цим все гаразд. Військовий також повідомив, що зараз на Покровський напрям заводять багато військової сили. Правда, він не вірить в стратегію "перемогти живою силою в фортеці Покровськ". При цьому він додав, що життя одного солдата дорожче за тисячу дронів. Тобто правильна стратегія зараз — це завалити військових дронами. За його словами, якщо економити на дронах, то будуть більші втрати особового складу, а життя кожного є безцінним, тому державі варто задуматися над тим, як забезпечити армію необхідним.