На Покровському напрямку збили російський Су-25, який обстрілював позиції ЗСУ

Російський літак "приземлили" зенітники окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

На Покровському напрямку у Донецькій області українські бійці збили штурмовик Су-25 Повітряно-космічних сил Російської Федерації, який атакував українські позиції. Про це повідомило оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця" у своєму офіційному Telegram-каналі 7 липня.

"Воїни-зенітники окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка приземлили черговий штурмовик Су-25, який тепер догорає в степах українського Донбасу", - зазначено у повідомленні.

Су-25 — це броньований дозвуковий штурмовик, призначений для безпосередньої підтримки сухопутних військ над полем бою вдень і вночі при візуальній видимості цілі, а також для знищення об’єктів з заданими координатами цілодобово в будь-яких метеоумовах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що над Києвом збили три десятки ракет. У ніч на четвер у Києві та області протиповітряна оборона збила приблизно три десятки ворожих ракет, у тому числі балістичні. Про це йдеться в повідомленні КДВА.

Після паузи в 44 дні, противник завдав чергового ракетного удару по Києву. Країна-агресор застосувала крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території РФ. Після складних маневрів у суміжних областях ракети заходили на столицю одночасно з різних напрямків. Повітряна тривога у столиці України тривала майже 3 години. Після звуків вибухів стало відомо, що у Шевченківському районі Києва горять машини. У Святошинському районі Києва уламки ракети впали на приміщення дитсадка та житловий будинок.

У Подільському районі внаслідок падіння уламків ракети пожежа виникла у трансформаторній підстанції та двоповерховому нежитловому будинку.