На Покровському напрямку були укріплення: чому військові здали позиції без бою

На Покровському напрямку були укріплення, окопи і опорні пункти, проте військові їх просто залишили ворогу

Як стверджує політолог, військовий Назар Розлуцький, критична ситуація на Покровському напрямку має ряд причин. І ці причини, каже він, мають свої назви, а також номери, прапори, командування, особовий склад, техніку та ввірені їм ділянки оборони.

При цьому експерт відзначає, що на Покровському напрямку були укріплення, окопи, траншеї, опорні пункти, зуби дракона. Окрім того, там є щільна міська забудова, яка вже є укріпленням. Як підкреслив Розлуцький, під Бахмутом і близько того не було, але він стояв півроку.

"В чому ж причина? А причина в тому, що ніякі укріплення не стримають ворога, якщо в них не будуть оборонятися бійці. Оборонятися, а не кидати позиції, навіть не намагаючись їх захистити. Бо, дивлячись на відео, де під*ри лазять по захоплених окопах і опорних пунктах без слідів хоч якихось боїв, неминуче виникають питання - як так вийшло, що ми будували укріплення для себе, а виявилося, що ними користуються під*ри?" - не розуміє Розлуцький.

За його словами, виникає запитання, чому одна бригада може успішно обороняти 20 кілометрів лінії зіткнення, а інша цілим складом не може втримати дві посадки.

"Чому хтось, роками не вилазячи з Донбасу, без ротацій і змін, х**читься з останніх сил, а хтось заходить з нуля і за три доби пр*йобує по чотири села? Відповіді на ці питання цікавлять мене. І це дуже помітно, коли знаєш про перекидання підрозділів. Бо чомусь одна частина, не буду писати яка, спочатку обороняла північний фланг напрямку і за той час під*ри майже без боїв пройшли до Гродівки, а потім її замінили і перекинули південніше. І тепер північний фланг стоїть, Гродівку не можуть взяти другий тиждень, зате на півдні, з якогось переляку розпочалася оборона Селідового, куди під*ри місяцями не могли просунутися", - відзначив Розлуцький.

На його думку, складається враження, що для деяких підрозділів треба вводити "заградотряди" або ж розігнати їх взагалі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР теж вказували на те, що військові фактично здали свої позиції без бою.