Головна Новини Суспільство Війна з Росією На півдні України російські окупанти готуються до нових штурмів: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На півдні України російські окупанти готуються до нових штурмів: деталі

Росія активізує штурми на півдні України: під загрозою ключові логістичні шляхи

сьогодні, 18:01
Поділіться публікацією:

Російські окупанти можуть активізувати штурми на півдні України у найближчі дні з метою перерізати ключові логістичні шляхи з Запоріжжя на східний фронт. Про це розповів в ефірі телемарафону єдиних новин речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин. За його словами, ворог застосовує тактику швидкісного пересування за допомогою легкої броньованої техніки, такої як мотоцикли та квадроцикли, щоб мінімізувати втрати та ефективно досягти ключових оборонних позицій.

На півдні України російські окупанти готуються до нових штурмів: деталі

Стало відомо, де російські війська готуються до наступу. фото УНІАН

Ситуація на півдні України залишається складною та напруженою, а російські військові дії постійно ескалюють. Зменшення кількості штурмів не вплинуло на інтенсивність військових дій в цьому регіоні. 

"Кількість штурмів, які є на нашому напрямку, взагалі на півдні України, дещо менша. Проте те, що ситуація на півдні доволі складна говорять ті факти, що не припиняється ні контрбатарейна боротьба, ні обстріли наших позицій, ні удари росіян по прилеглим до лінії бойового зіткнення населеним пунктам. Це і ракетні удари, і авіаційні, удари БПЛА. Тому на півдні доволі неспокійна ситуація", — прокоментував Волошин.

Оріхів та Мала Токмачка зараз перебувають під особливою увагою ворога, оскільки в разі їхнього захоплення противник зможе контролювати важливі логістичні маршрути, що ведуть до східних фронтів в Донецькій та Запорізькій областях. Волошин зазначив, що це стане ключовою перевагою для російських військ, спрямованою на стратегічне перекроювання логістики українських оборонних сил.

За даними розвідки, під Оріховим та Роботино зараз активно формуються нові штурмові групи противника, які готуються до наступальних дій. Ці групи складаються з легкої бронетехніки та особового складу, здатного швидко маневрувати та ефективно подолати мінно-вибухові загородження. 

"Ворог перекидає туди особовий склад, проводить розвідку, логістичне забезпечення. І в недалекому майбутньому – за кілька днів, ймовірно, активізує штурмові дії". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини