На одному з напрямків з’явилися новітні укриття типу "Парасолька"

Такі конструкції захищатимуть українських захисників на Півдні України

Для надійного захисту військових на передовій, коштом обласного бюджету Херсонщини закупили новітні укриття типу “Парасолька”. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію голови Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Всього придбали десять таких захисних конструкцій, половина з яких – уже доставлені до регіону. Загальна вартість – 17,8 млн грн.

Вони виготовлені з бронесталі, дозволяють одночасно вести вогонь у різних напрямках і забезпечують максимальну безпеку. Їх розробила компанія "Parabella" – підприємство з майже 70-річним досвідом.

"Парасолька" була випробувана за усіма стандартами, як українськими, так і НАТО, а головне – отримала схвалення від наших Захисників і Захисниць. Укриття здатне витримати обстріли з усіх видів стрілецької зброї, фугасні артснаряди, атаки дронів тощо.

Також серед переваг – простота та мобільність: для монтажу треба лише година часу і щонайменше двоє військових. Сама ж конструкція дозволяє захистити до 10 військовослужбовців одночасно. За потреби укриття можна швидко розібрати і перемістити на іншу позицію.

Крім того, воно непомітне для ворога, а тришарове покриття захищає від корозії та утримує тепло, що особливо важливо в польових умовах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Погода ускладнює наступ на Курщині: які ще є проблеми на цьому напрямку

Погана погода уповільнює та ускладнює просування російських та українських механізованих підрозділів на українському наступі у Курській області. Про це повідомляє порту "Коментарі" з посиланням на інформацію аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Український військовослужбовець, який діє у Курській області, повідомив, що російські війська наступають невеликими піхотними групами на плаваючих бойових машинах і що проблеми зі зв'язком між українськими підрозділами, можливо, спричинені поганими погодними умовами, можуть сприяти російським контратакам у Курській області.

Військовослужбовець зазначив, що поточне співвідношення чисельності українських та російських військовослужбовців становить один до п'яти військовослужбовців, і що українські сили продовжують наступати, незважаючи на брак живої сили та проблеми координації.