На Курщині окупанти зачаїлися: що готують Силам оборони

Протягом кількох останніх днів інтенсивність бойових дій в Курській області знизилася

Росія стикається з нестачею ресурсів для одночасного ведення активних бойових дій як у Курській області, так і на фронті в Україні. Як відзначив в ефірі Freedom військовий експерт Владислав Селезньов, для диктатора Володимира Путіна захоплення чужих територій важливіше за захист власних.

Селезньов зазначив, що українська операція в Курській області змусила російське командування переглянути свої плани. Наразі в цьому регіоні діє російське угруповання чисельністю понад 40 тисяч військових. Експерт висловив переконання в тому, що якби не українські дії на території Курської області, ці 40 тисяч російських солдатів воювали б на інших ділянках фронту — можливо, на півночі Харківської області чи біля Вугледара в Донецькій області.

Він також звернув увагу на те, що за останні дні інтенсивність боїв на півночі Харківської області знизилася. На думку Селезньова, це пов'язано з браком ресурсів у російських військ для активних дій одночасно на двох напрямках — у Курській та Харківській областях.

Ситуація на Курському напрямку також характеризується певним затишшям, додав він.

“Минула доба-дві характеризуються певним затишшям на полі бою саме в Курській області. Противник підтягує додаткові сили та засоби. Певну передислокацію проводять і українські Сили оборони. Це таке собі затишшя перед бурею. Коли скоро вона почнеться і які сили та засоби будуть залучені до цього та де саме активізуються бойові дії, поки що невідомо”, — підкреслив експерт.

На думку Селезньова, Росія, ймовірно, намагатиметься витіснити українські війська з Курської області, але питання в пріоритетах. Він переконаний, що для Путіна важливіше контролювати населені пункти на сході України, ніж витіснити українські сили з Курської області.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про стратегію ЗСУ в Курській області.