На Донеччині окупанти знову стратили військовополонених бійців ЗСУ

Поблизу Селидове російські військові розстріляли двох полонених бійців ЗСУ – розпочато розслідування

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними Донецької обласної прокуратури, 18 жовтня 2024 року, о 14:38, представники зс рф у Покровському районі захопили у полон двох українських військовослужбовців. Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу м. Селидове, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на звірства росіян та зазначив, що страти військовополонених ЗСУ стали системою.

"Країна-агресор знову порушила Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими! Вкотре повідомив ООН та МКЧХ про воєнний злочин РФ, аби організації це зафіксували. Відомо уже про понад 100 українських військових, яких при потраплянні в полон стратили росіяни!

Міжнародні організації та демократичний світ мають нарешті прокинутися та вживати заходів для притягнення до відповідальності воєнних злочинців", – наголосив Омбудсман.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

З’явилась реакція ЄС на страту росіянами українських військовополонених

Верховний представник Європейського союзу відреагував на розстріли українських військовополонених, які вчинили російські солдати. За його словами, це вкотре показує справжню природу режиму російського диктатора Володимира Путіна.

Як повідомляє Дипломатична служба ЄС, з початку повномасштабного вторгнення Росії, 177 військовополонених померли у російському полоні. Крім того, у жовтні відбулось кілька розстрілів українських солдатів, які здавались у полон. 1 жовтня в Донецькій області військові РФ стратили 16 українських військовополонених, а 10 жовтня в Курській області росіяни розстріляли дев'ятьох українських військових, які здались у полон.