Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Донбасі українські військові мало сподіваються на план перемоги Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

На Донбасі українські військові мало сподіваються на план перемоги Зеленського

Військовослужбовці ЗСУ на сході мало сподіваються на план перемоги Зеленського

26 вересня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

Українські військовослужбовці, які утримують оборону на Донбасі, мають мало надії на те, що стратегія перемоги, запропонована президентом Володимиром Зеленським, допоможе ефективно стримувати натиск російських військ. Про це пише видання The Times.

На Донбасі українські військові мало сподіваються на план перемоги Зеленського

Бої за Донбас (фото з відкритих джерел)

Бійці ЗСУ на передовій не відчувають жодних ознак того, що план президента призведе до зменшення їхньої необхідності щодня протистояти наступам російської армії. Замість цього вони стикаються з постійним виснажливим тиском з боку противника.

"Немає ні бачення кінця війни, ні будь-яких ілюзій про припинення обстрілів", — йдеться у статті.

На фронті бійці зіштовхуються з чисельною перевагою російських військ, а також з недостатністю ресурсів для ефективної оборони. Військові зазначають, що, хоча проблеми, з якими вони стикаються, стали для них звичними, їх масштаби не зменшуються.

"Мало снарядів для нас, занадто багато російських безпілотників. Це звичні труднощі, але вони не зникають", — розповідає 25-річний офіцер 93-ї бригади ЗСУ з позивним "Нара".

Одним з основних викликів, з якими доводиться мати справу українським бійцям, є пошук способів знищення якомога більшої кількості російських окупантів. Щодня вони перебувають у зоні безперервного вогню, де кожна хвилина може стати останньою.

Журналісти The Times підкреслюють, що українські військові на передовій бачать щоденні жахіття, які складно описати словами. Їм доводиться пересуватися відкритою місцевістю поодинці або парами на відстань кількох кілометрів під постійною загрозою з боку російських дронів. В умовах обмежених ресурсів та складних обставин, солдати можуть залишатися на одних і тих самих позиціях протягом місяця без змоги ротації.

50-річний Олексій, один із поранених українських військових, поділився своїми відчуттями від життя на передовій під безперервною атакою дронів-камікадзе.

"Постійне виття FPV-дронів і снарядів над головою створює відчуття, ніби кожної миті щось намагається тебе вбити. Незалежно від того, наскільки ти сміливий чи намагаєшся бути хоробрим, це шокує. Ти постійно відчуваєш запах смерті навколо себе", — каже Олексій.

Така ситуація на передовій створює неймовірно важкі умови для українських бійців, які продовжують утримувати свої позиції, незважаючи на чисельну перевагу ворога, брак ресурсів та постійний тиск.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що проситиме Зеленський у Байдена під час персональної зустрічі

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини