Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мрія Путіна про «санітарну зону» виконана, але не так як хотів диктатор: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Мрія Путіна про «санітарну зону» виконана, але не так як хотів диктатор: про що мова

Між Україною та РФ виникає «санітарна зона», але не така, яку хотів Путін, відзначив в ефірі Freedom військовий експерт Владислав Селезньов

2 липня 2024, 17:03 comments1414
Поділіться публікацією:

Жителі прикордонних районів Росії залишають свої домівки, побоюючись за своє життя, повідомив військовий оглядач Владислав Селезньов.

Мрія Путіна про «санітарну зону» виконана, але не так як хотів диктатор: про що мова

Володимир Путін

За його словами, що стосується створення так званої санітарної зони, про яку свого часу говорив кремлівський диктатор Володимир Путін, то цей процес зараз і відбувається. Тобто, каже експерт, мешканці прикордонних районів Брянської, Курської, Бєлгородської областей Росії, абсолютно обґрунтовано побоюючись за своє життя, залишають ці території. Окрім постійних обстрілів, вони знаходяться в зоні ризику через відсутність основних елементів цивілізації: немає зв’язку, електрики, газопроводу та водогону. Ризик перебування в цих регіонах лише зростає, додав експерт.

Він підкреслив, що евакуаційні програми в Росії діють, але не дуже ефективно. Окремо Селезньов згадав випадок з роздачею вогнегасників жителям прикордонних районів Бєлгородської області.

“Яким чином люди похилого віку зможуть використовувати ці засоби пожежогасіння в разі прильоту армійського снаряда або мінометної міни? Відповідь на це питання у місцевих представників російської влади відсутня. Але, з усім тим, ось таку функцію турботи про народонаселення вони виконали, а далі, як то кажуть, хоч трава не рости”, — сказав військовий експерт.

Селезньов підкреслив, що території Бєлгородської, Курської та Брянської областей вже давно стали прифронтовими. Цей фактор, додає він, безумовно, впливає на настрої місцевих жителів. Одна справа — спостерігати за бойовими діями на сході України по телевізору, і зовсім інша — коли війна буквально стукає у вікна та двері їхніх будинків, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що головкома ЗСУ Олександра Сирського просять терміново звернути увагу на Красногорівку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини