Моді може передати Зеленському пропозиції від Путіна: чи влаштують вони Київ

Індія може бути каналом зв’язку, який використає Росія, щоб донести Україні і Заходу свої «пропозиції»

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який планує відвідати Київ, може привезти з собою пропозиції від Росії, про це в ефірі Freedom сказав політолог Антон Кучухідзе.

За словами експерта, що саме буде запропоновано, залишиться відомо лише за закритими дверима.

"Вірогідно, Індія може виконати роль посередника і передати Україні нові пропозиції від Росії. Зараз комунікаційні канали між Росією, Україною та Заходом обмежені, і Росія шукає держави, які можуть допомогти в передачі своїх позицій чи оновлень. Раніше таке робили через Угорщину, Туреччину, Китай, і тепер, можливо, Моді привезе нові пропозиції", — зазначив Кучухідзе.

Політолог підкреслив, що агресивна політика Росії залишається незмінною. На його думку, Росія не відмовляється від своїх ультиматумів і не демонструє жодної готовності до конструктивних переговорів. Тому, навіть якщо Росія передасть якісь пропозиції через Моді, навряд чи вони будуть вигідними для України, відзначив експерт.

Кучухідзе також зазначив, що Індія не має досвіду у вирішенні великих регіональних і глобальних конфліктів.

"Тому я собі слабо уявляю механізми, за допомогою яких вони будуть тиснути на Російську Федерацію. Щоб країна була повноцінним медіатором у переговорах або ж принесла результат під час цих переговорів, вона щонайменше має бути рівновіддаленою, а вони на 60 мільярдів нафти купують у рашистів. Тобто важко говорити про рівновіддаленість під час переговорів. Тому потенціалу в них немає, але, знаєте, як у дипломатії заведено дякувати за джентльменські акти, вчинки. І, скажімо так, у дипломатії є така фраза “подяка за докладені зусилля”. Тому, може, якихось зусиль Індія, звичайно ж, й докладе, але я слабо собі уявляю, щоб росіяни передали щось слушне”, — сказав Кучухідзе.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Моді у Польщі заявив, що всі конфлікти потрібно вирішувати дипломатичним шляхом.