Моді їде до Києва: що прем'єр Індії запропонує для закінчення війни з РФ

Моді вилетів до Польщі у середу та відвідає Київ у п'ятницю

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді закликав до "відновлення миру" перед візитом до України та анонсував, що поділиться перспективами закінчення війни з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

"Я з нетерпінням чекаю на можливість ... поділитися перспективами мирного врегулювання конфлікту в Україні. Як друг і партнер, ми сподіваємося на якнайшвидше відновлення миру та стабільності в регіоні", – зазначив Моді.

Прем'єр Індії вилетів до Польщі у середу та відвідає Київ у п'ятницю, що стане першим візитом індійського прем'єр-міністра в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин понад три десятиліття тому.

За інформацією Reuters, візит до Києва багато індійських аналітиків розглядають як спробу "контролювати збитки" від поїздки до Москви, а також як стратегічний акт балансування в той час, коли Нью-Делі зблизився із Заходом, зокрема, з Вашингтоном.

Індійські дипломати заперечують це і кажуть, що зв'язки Нью-Делі з Росією та Україною не залежать один від одного, а поїздка ґрунтується на взаємодії між Нью-Делі та Києвом у різних сферах.

Читайте також на порталі "Коментарі" - стало відомо, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, ймовірно, відвідає в серпні Україну. Пікантність ситуації додає те, що на початку липня Моді був із дводенним візитом до РФ. Саме тоді як російські війська вдарили по Охматдиту. Тоді Володимир Зеленський досить емоційно відреагував на потискання рук Моді з Путіним. Чому зараз Моді збирається до України? Чи може це бути пов'язане з тим, що ми поступово входитимемо в переговорний процес, і Індія теж хоче зайняти в ньому якесь місце, особливо з огляду на активізацію Китаю? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.