Мобілізація нардепів: що про це думають у ЗСУ

У Збройних силах прокоментували можливе позбавлення парламентарів броні від мобілізації

Мобілізація окремих народних депутатів України – це їхній останній шанс на виправлення своїх помилок і перевиховання. Про це написав у Telegram заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін, коментуючи повідомлення про те, що українських парламентарів можуть залишити без броні від мобілізації, передає портал "Коментарі".

Майор ЗСУ висловив сподівання, що нардепи, які полюбляють ходити у військовій формі, будуть першими, хто мобілізується, якщо буде знято броню.

"Є деякі депутати, які полюбляють бігати в мілітаристському одязі по вулицях і кошмарити людей, роблячи вигляд, що займаються корисною справою. Сподіваюся побачити їх серед перших кандидатів на мобілізацію. Це їхній останній шанс на перевиховання", - написав Максим Жорін.

При цьому представник 3-ї ОШБр висловив сумніви, що для народних депутатів все ж таки скасують бронювання від мобілізації.

"Насправді я особисто в це не вірю. Вірю тільки в те, що вони схожі на останніх сцикунів", - додав максим Жорін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для успішного протистояння РФ Збройним силам України не вистачає військової авіації з ракетами великої дальності, яка зможе підтримувати піхоту, заявив командувач Сухопутних сил України Олександр Сирський. За словами командувача Сухопутних військ, українській армії, зокрема, суттєво допомогли б американські штурмові літаки А-10. Сирський відзначив, що А-10 зможуть надати українським наземним силам вирішальну підтримку для перехоплення ініціативи на фронті.

"Коментарі" також писали, що російсько-українська війна буде затяжною і не закінчиться у 2024 році, оскільки жодна зі сторін не демонструє спроможність здобути вирішальну перемогу в той чи інший спосіб, заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане. При цьому заступник генерального секретаря НАТО закликав не впадати в песимізм, позаяк в України достатньо ресурсів, щоб витримати війну з РФ та досягнути успіху.