Місяць боїв у Курській області: підраховані втрати України та Росії

Аналітик розвідки на основі відкритих джерел підрахував втрати військової техніки в Курській області.

Канадський OSINT-аналітик Naalsio підрахував українські та російській втрати військовій техніці у боях у Курській області. За його даними, загальний рахунок 106 проти 71 на користь армії РФ.

Згідно з підрахунками Naalsio опублікованими станом на 3 вересня, Україна загалом втратила 106 одиниць військової техніки за час боїв у Курській області Найбільше українські сили втрачали бронемашини – 79 одиниць. Другою позицією за втратами стали танки - 11 одиниць.

Загалом під час боїв у Курській області було знищено 69 одиниць української військової техніки. 11 одиниць пошкоджено, 15 - покинуто, а 11 було захоплено ворогом.

Росія втратила у боях в Курській області 71 одиницю військової техніки. Найбільші втрати у Росії спостерігаються серед транспортних засобів – 27 одиниць. Також росіяни втратили 15 танків та 8 бронетранспортерів.

Українські військові у Курській області знищили 49 одиниць російської військової техніки. Також військові ЗСУ змогли захопити 14 одиниць військової техніки армії РФ. Крім того, українські сили у боях у Курській області знищили два російських вертольоти.

Загальний рахунок втрат військової техніки під час українського наступу у Курській області Росії становить 71 проти 106 на користь Росії. Зазначимо, що це дані розвідки на основі відкритих джерел, тому втрати з обох сторін можуть бути більшими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про цілі Курської операції та заявив, що завдяки боям на території Росії, Україна зупинила просування армії РФ на Покровськ.

Також "Коментарі" писали про те, що Путін розповів, коли Росія нібито буде готова до мирних переговорів з Україною.