"Мисливець за нацистами" полює на російських військових злочинців

Ілай Розенбаум отримав прізвисько "Мисливець за нацистами" адже більшу частину своєї кар’єри займався справами нацистських злочинців.

Американський посадовець прирівнює російські воєнні злочини в Україні до тих, що робили німецькі нацисти. Про це розповів координатор розслідувань у Міністерстві юстиції США Ілай Розенбаум в інтерв'ю "Голосу Америки".

Через подібність воєнних злочинів російських солдатів та нацистів у Другій світовій війні Ілая Розенбаума було призначено керівником групи по розслідуванню цих злочинів.

За словами Розенбаума головна проблема і різниця між злочинами нацистів та російських військових полягає в тому, що новий німецький уряд допомагав у пошуку злочинців. Тоді, боку Росії та її лідерів таку ситуацію просто неможливо уявити найближчим часом, стверджує американець.

"Мисливець за нацистами" розповів, що його американська команда співпрацює з українськими слідчими органами від Генеральної прокуратури до Національної поліції. Розенбаум вважає, що ці злочини є невідкладними і їх потрібно ставити в найбільший пріоритет, адже війна триває й надалі, а кількість трагедій продовжує збільшуватись.

За словами американського урядовця, потрібно продовжувати постійно шукати російських військових злочинців, як це було з німецькими нацистами. Щоб ніхто, навіть в старості не почувався безпечно і не думав, що йому все зійшло з рук.

Дві країни, які напали на Україну - нацистська Німеччина та Російська Федерація. Отже, хто зараз вчиняє в дусі Гітлера? – говорить Ілай Розенбаум.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Російська Федерація втрачатиме 400 млрд рублів через війну в Україні. Такі дані стали доступні з секретного російського звіту.