Місце тотального знищення росіян: військовий назвав місце, яке може стати пасткою армії РФ

Росіян зменшили потенціал наступу на Покровському напрямку, який може для них стати пасткою.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко вважає, що росіяни на Покровському напрямку можуть потрапити у "місце тотального знищення". За його словами, в останній тиждень потенціал наступу армії РФ спав на цьому напрямку.

Військовослужбовець Іван Тимочко в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, куди росіяни почнуть рухатись, якщо їм вдасться захопити Покровськ.

"Покровський напрямок - тактичного рівня напрямок. Щоб досягти успіхів на півдні Донеччини чи на південно-східному напрямку, ворогу потрібно просуватися на напрямку Вугледар - Курахове - Покровськ, щоб створити плацдарм для руху, перш за все, охоплення, зʼєднання кінця самої Донецької області, і щоб потенційно розглядати як плацдарм для руху в сторону Дніпра", - зазначив військовослужбовець.

Тимочко наголошує, що в останній тиждень ситуація в українському інфопросторі щодо питання Покровська змінилась. Раніше вказували майбутню окупацію міста, як доконаний факт, але зараз, за словами військовослужбовця, "цей накал спав". Тимочко вважає, що з часом прорив армії РФ в бік Покровська може стати для неї пасткою.

"Імпульс або наступальний потенціал, який росіяни мали в цьому напрямку, суттєво знизився, і в них тепер дилема. Якщо окупанти не активізують свої війська в районі Курахове - Вугледар і не досягнуть там якихось успіхів тактичного рівня або не розширять хоча б в цьому напрямку свої фланги, то є ризики, що в недалекому майбутньому Покровський виступ може для них перетворитися у місце тотального знищення", - прогнозує Тимочко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у разі зменшення допомоги від Заходу, Україна може створити ядерну зброю.

Також "Коментарі" писали про те, за що воюють російські окупанти. Військовополонені РФ називають один фактор мотивації.