Ми відступили від гарного багатополярного сценарію: президент Бразилії висловився про війну в Україні

Президент Бразилії неоднозначно висловився про Україну

Через війну в Україні світ повернувся "до менталітету холодної війни". Як передає портал "Коментарі", таку заяву щодо вторгнення Росії в Україну зробив президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, повідомляє CNN Brazil, цитуючи слова да Сілви на саміті БРІКС.

За словами бразильського президента, повернення до холодної війни є "дурістю". Також дісталося від лідера Бразилії Радбезу ООН, який той розкритикував за бездіяльність.

"Всього за кілька років ми відступили від доброго багатополярного сценарію до сценарію, який повертається до застарілого менталітету холодної війни та геополітичної конкуренції", – зазначив Луїс Інасіу Лула да Сілва.

На його думку, нинішній "конфлікт", який продовжується в Україні, має величезні негативні наслідки.

"Ми не недооцінюємо труднощів досягнення миру. Ми також не можемо залишатися байдужими до смертей, яких щодня стає дедалі більше", – сказав президент.

Він нагадав, що Бразилія готова робити все можливе для якнайшвидшого встановлення міцного миру в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва, який раніше закликав українську владу відмовитися від Криму заради припинення війни, виступив із новими "мирними" ініціативами. Саме після візиту до Китаю. Тепер він закликає міжнародну спільноту "переконати" президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна домовлятися. Про що говорять посилені "миротворчі" пориви лідерів низки країн? Які ризики та можливості для України виникають через ті ж пропозиції та Сілви про створення групи країн для посередництва у припиненні війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.