"Ми повільно програємо війну": військовий розповів правду про серйозну проблему на фронті

Військовий Роман Гасько заявив, що на українському фронті є серйозні проблеми з інженерними спорудами

Україна повільно програє війну, яку почав очільник Кремля Володимир Путін. Про це заявляє український військовий Роман Гасько, інформує Цензор.нет.

"Ми повільно, але програємо цю війну, шановні недоумки! Зберіться нарешті докупи", - сказав військовослужбовець.

Він розповів, що наша країна значно поступається ворогу в спорудженні інженерних споруд. На зведення хороших бліндажів та окопів загарбники витрачали багато часу.

"Коли ми звільняли території в 2022-му, то усі були в шоці від інженерки ворога. Бліндажі у два поверхи, окопи в кращих традиціях Першої світової, доти і капоніри, закопані в землю кунги і контейнери. І все це обшито деревом, з дверми на завісах, сходами і усякими переходами. Були навіть підземні сауни і т.д ... Коли росіяни відходили з правого берега Херсонщини, то місцеві розповідали, що інженерна колона йшла вздовж села протягом двох днів. Я не певен, що усі наші інженерні війська, не пройдуть маршем через те ж село з усією технікою за кілька годин", - розповів Роман Гасько.

Військовослужбовець дотримується думки, що саме через "інженерку" українські військові не змогли втримати Бахмут. На будівництво окопів та бліндажів ніби кинули людей з лопатами, а мали працювати трактори, використовувати бетон. Схоже було і на півдні. Роман Гасько розповів, що через цю причину контрнаступ Збройних сил України не вийшов таким успішним, як хотілось. Військового бере сумнів, чи побудована лінія оборони ЗСУ біля Авдіївки.

"Як там справи з облаштуванням позицій на підступах до Курахового, Костянтинівки і Покровська?Якщо викопані тракторами рови сирої землі - це і є облаштуванням ліній оборони у розумінні керівництва держави, тоді це ситуація взагалі не ок. Ну і одразу раджу шукати тисячі тих недоумкуватих і відважних піхотинців, які в сирих необладнаних канавах будуть тримати оборону. Ще й в еру FPV. От незадача", - додає військовий.

Гасько переконаний, що коли не звести міцні інженерні споруди, то українські військові можуть не втриматись не тільки на Донбасі та південних рубежах, а й на півночі та позиціях північного сходу, який до цього вдалось визволити.

"Зараз, усі трактори Полтави, Дніпра, Павлограда, Чернігова, Сум, Харкова, і не тільки,- мали б батрачити цілодобово. І не лише трактори, а й бетоновози, самоскиди, маніпулятори і т.д. Бетоном і арматурою, зараз треба будувати не над землею, а під землею. А якщо ні, ну то готуйтесь зустрічати спочатку наші роздовбані війська, потім ворожі бомби, а потім і ворожі війська на згарищах власних домівок", - завершив військовослужбовець.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий розповів, як потрібно покарати чоловіків, які виїхали за кордон під час війни