Ми не знаємо, скільки в нас залишилося часу: в одній із країн ЄС відкрито говорять про війну з Росією

Глава МЗС Литви відкрито попередив про можливий раптовий напад Росії на країни НАТО

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс попередив про можливий раптовий напад Росії на країни НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Tagesschau".

"У нас дуже агресивний сусід, який має намір випробувати НАТО на міцність. Ми повинні до цього підготуватися. Ми не можемо чекати на другий момент Перл-Харбора. Ми не можемо чекати, поки кожна європейська країна дійсно зазнає нападу Росії - на півдні, півночі, сході". та заході", - заявив міністр.

Габріелюс Ландсбергіс нагадав, що понад 2000 людей загинули внаслідок раптового нападу японців на військово-морську базу США в Перл-Харборі на Гаваях 7 грудня 1941 року.

Глава МЗС Литви рішуче закликав до подальшої військової допомоги Заходу Україні, яка зазнала нападу Росії, і зокрема до постачання крилатих ракет великої дальності Taurus.

"Україні потрібні Taurus із стратегічних причин, щоб узяти гору над Росією. Так, Німеччина має неймовірне обладнання, яке вона могла б поставити Україні", - підкреслив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - аналітики Інституту вивчення війни (ISW) впевнені, що саме затримка західної підтримки Україні допомогла Росії розпочати наступ на трьох напрямках (у Донецькій області – Авдіївка та навколо неї; вздовж кордону Харківської та Луганської областей – у напрямку Куп'янська) і Лімана, поблизу Роботино на заході Запорізької області, тим часом Німеччина закликала Європу і НАТО готуватися до "найгіршого сценарію", вважаючи, що РФ може напасти на них через 5-8 років. що, схоже, тісно пов'язане з виживанням України) Які сигнали говорять про це – чи про зворотне? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів