Масштабна повітряна тривога: де існує загроза обстрілів (ОНОВЛЕНО)

До загрози застосування ударних дронів додалася загроза обстрілів балістикою

Російській війська запустили ударні дрони на територію України. Про загрозу обстрілів попередили мешканців Сумської області. Також існує загроза застосування балістичного озброєння. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Повітряних сил ЗС України.

“Загроза застосування балістичного озброєння з Курської області, в областях де оголошено повітряну тривогу!”, - повідомили у Повітряних силах.

Щодо застосування ударних дронів, то за даними моніторингових пабліків ударні дрони окупанти запустили з Орловської області. Повідомляється, що перші три шахеди на Сумщині рухаються в сторону Полтавської області. У Повітряних силах підтвердили інформацію моніторингових пабліків і зазначили, що у Полтавській області до загрози обстрілів балістикою додалася загроза застосування ударних ворожих БпЛА

Станом на 20:35 повітряна тривога оголошена у частині східних, північних, південних та центральних областей:


Станом на 21:55 загроза застосування балістичного озброєння з Курської області поновилося, а територія потенційної загрози збільшилась

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ворожі війська продовжують споряджати ракетами літаки. Станом на 30 вересня на авіабазі “Оленья” в Мурманській області знаходився один борт Ту-95МС який ще 28 вересня здійснював зарядку ракетами повернувся назад на “Оленья” Таким чином на авіабазі “Оленья” перебуває 9 бортів Ту-95МС, 7 з яких вже споряджені Х-101 Також до 5 бортів перебуває на “Енгельс-2”.

“З огляду на кількість (7+) вже споряджених бортів Ту-95МС, ймовірність їх застосування до ракетних атак значно зростає. Тим часом рейси літаків Іл-76 на авіабазу “Енгельс-2” знову тривають. 29 вересня прилетів вже 13 борт Іл-76 з початку місяця. Ймовірно триває накопичення КР на осінньо-зимовий період”, — попереджає платформа Tracking.