Масове відключення світла в регіонах України: в "Укренерго" розповіли подробиці

У Харківській, Сумській, Полтавській та ще низці областей трапилися перебої зі світлом

11 вересня окупанти обстріляли об'єкти магістральних електромереж в північно-східному регіоні України. Через це в кількох областях трапилися перебої зі світлом. Про деталі повідомляють в "Укренерго".

У повідомленні йдеться, що наразі на об'єктах працюють рятувальники, які ліквідовують наслідки.

"Споживачі в районах, де зникло енергопостачання, за можливості переводяться на живлення від резервних ліній електропередачі. Пожежі, які здійнялися в результаті обстрілів, наразі ліквідовуються підрозділами ДСНС", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, в компанії заявили, що ремонті роботи на обстріляних об'єктах розпочнуться тільки тоді, коли там загасять пожежу.

"Всі ремонти виконуватимуться в найкоротший термін, щоб якомога раніше відновити надійність енергопостачання споживачів постраждалих від обстрілів районів", - заявили в "Укренерго".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Запорізьку АЕС повністю зупинено. Сьогодні о 3:41 енергоблок №6 ЗАЕС відключили від мережі. За інформацією пресслужби "Енергоатому" в Telegram, останні три доби енергоблок працював у режимі острова, живлячи лише власні потреби ЗАЕС на критично низькому рівні потужності (від 114 до 140 МВт). Це пояснюється пошкодженням усіх ліній зв'язку Запорізької АЕС із енергосистемою України внаслідок російських обстрілів. Повідомляється, що вчора ввечері після поновлення працездатності однієї з цих ліній зв'язку електроживлення стало можливим від енергосистеми України. Отже, було прийнято рішення про відключення енергоблоку №6 та переведення його в найбільш безпечний стан – холодну зупинку.