Головна Новини Суспільство Війна з Росією Маріуполю та його жителям загрожують дизентерія і холера: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Маріуполю та його жителям загрожують дизентерія і холера: подробиці

Дизентерія, холера можуть стати причиною загибелі приблизно 10 тисяч маріупольців вже цьогоріч - Вадим Бойченко

10 червня 2022, 16:16
Поділіться публікацією:

Окуповане російськими загарбниками місто  опинилося під великою загрозою виникнення дуже небезпечних інфекційних хвороб, від яких можуть загинути тисячі виснажених війною його  міських мешканців  вже в цьому році.

Маріуполю та його жителям  загрожують дизентерія і холера: подробиці

Маріуполю та його жителям загрожує епідемія (фото з відкритих джерел)

Так   висловлюють свої попередження медики  та навіть  представники розвідки: Маріуполю загрожує можливий  спалах таких інфекційних захворювань, як холера, дизентерія та інші.   

Про це  повідомив міський голова окупованого міста Вадим Бойченко.

Як аргументує міський посадовець, в міських кварталах Маріуполя  щодня стає  гіршою так звана епідемічна ситуація. Збільшення інфекційних хвороб, як правило, провокує декілька чинників. Найперше це масові могили загиблих, які розташовані по всіх житлових міських кварталах.  Також південна спека влітку та опади теж погіршують епідемічну ситуацію. 

"Дизентерія, холера та інші небезпечні інфекційні хвороби можуть стати причиною загибелі приблизно 10 тисяч маріупольців до кінця року. Про це сьогодні кажуть наші лікарі та це підтверджує британська розвідка. Потрібно об’єднатись міжнародним місіям Червоного Хреста та ООН для створення стійких зелених коридорів для початку масової евакуації людей з міста поки ще не пізно", — попереджає Вадим Бойченко. 

 При цьому, в окупованому місті загарбники видають місцевим жителям пенсію російськими рублями. Готівку привезли  заброньованими автомашинами. Як кажуть окупанти, в Маріуполі  зареєструвались  майже 47 тисяч людей похилого віку. Але, як повідомляють  українські джерела, приблизно 10 тисяч городян принципово  не беруть російські пенсійні гроші. Сума російської пенсії для маріупольців  становить  2,6 тисячі гривень. 

Важливо, що "Коментарі" інформували про те, що  На відео показали, як виглядає найпопулярніший курорт південної України під окупацією.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини