Лавров пригрозив США через нову зброю для України

США готуються надати Україні нову далекобійну зброю. Сергій Лавров одразу пригадав про "червоні лінії".

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відреагував на інформацію, що США близькі до того, щоб надіслати Україні далекобійні крилаті ракети AGM-158 JASSM. За його словами, Вашингтону потрібно зважати на "червоні лінії" Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Сергій Лавров під час інтерв’ю російському пропагандисту Павлу Зарубіну відреагував на можливість США надати Україні далекобійні ракети для винищувачів F-16. Очільник МЗС РФ вкотре пригрозив Заходу "червоними лініями".

"Не треба жартувати із нашими червоними лініями. Американці знають, де вони проходять", - сказав Лавров.

Російський міністр заявив, що США вже переступили за "поріг, який для себе позначав". Тому для Вашингтону це може стати небезпечно, додав Лавров.

Видання Reuters повідомило, що США можуть надіслати Україні крилаті ракети повітряного базування класу "повітря-поверхня" AGM-158 JASSM, однак спершу Сполучені Штати повинні розв’язати технічні питання. Вага її бойової частини ракети становить 450 кг, дальність ураження базової версії складає 360 кілометрів, а ER-версії – 980. JASSM наводиться за допомогою GPS, а на кінцевій траєкторії ракета використовує інфрачервону камеру для пошуку та знищення цілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський звернувся до 4 країн-партнерів з закликом, який допоможе закінчити війну.

Також "Коментарі" писали про ЗМІ, які назвали важливе рішення США, яке може бути останнім шансом Володимира Зеленського отримати дозвіл від Байдена на використання далекобійної зброї для ударів по РФ.