Головна Новини Суспільство Війна з Росією 101 доба повномасштабної війни: яка ситуація на фронтах
commentss НОВИНИ Всі новини

101 доба повномасштабної війни: яка ситуація на фронтах

ЗСУ відбивають атаки окупантів та завдають втрат ворогу

4 червня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:








Триває 101 доба з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Про це повідомляють в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

101 доба повномасштабної війни: яка ситуація на фронтах

фото фейсбук

На Харківщині ще тривають бої, колони техніки рф рухалися в напрямку Шипуватого. Окупанти обороняють свої позиції в області та обстрілюють з артилерії позиції ЗСУ в районі Глибокого, Руських Тишок, Старого Салтіва та Черкаських Тишок. Ракетами росіяни обстріляли об’єкт транспортної інфраструктури біля Мохнача в Зміївському районі.

На сході окупанти гатили по Грушувасі, Тетянівці та Дібрівному, штурмували позиції українських захисників у напрямку населеного пункту Богородичне, але були відкинуті. Під Вірнопіллям росіяни теж зазнали втрат.

На Донецькому напрямку позиції ЗСУ вздовж фронту армія рф обстрілює з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, авіації та намагається прорвати оборону на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. В Сєвєродонецьку тривають вуличні бої, росіяни несуть втрати, підсилюються, але продовжують штурмувати місто. Вкотре намагалися відрізати населений пункт, обстрілявши ще один міст.

Наступ росіян в напрямку до Устинівки був провальним, також ЗСУ відбивають атаки окупантів на Бахмутському напрямку. Біля Лиману, в районі Старого Каравану, окупанти намагаються захопити частину лівого берега річки Сіверський Донець.

На східному фронті українські військові знищили один ворожий танк, одну артилерійську систему, шість бойових броньованих машин, два спеціальні броньовані автомобілі та три одиниці автомобільної техніки. Також підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету, тактичний розвідувальний БПлА “Елерон” та два БПлА типу “Орлан-10”.

Окупанти обстріляли більше 20 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 26 цивільних об’єктів. В результаті цих обстрілів загинуло 4 цивільні особи (серед них одна дитина), ще 3 отримали поранення.

На півдні окупанти обороняються та обстрілюють позиції ЗСУ. В Херсонській області наростає партизанський опір. Командування рф в регіоні їздить в бронемашинах з охороною.

Росіяни завдали удару з пари гелікоптерів Ка-52 по українських позиціях. Втрат немає. Українські два Су-25 здійснили атаку скупчення ворога під Іванівкою та в районі Солдатського та Давидова Броду. Окупанти в район Херсону підтягнули до 4 самохідних гармат великої потужності типу "Піон". Миколаїв під обстрілами зі ствольної важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, потерпілих серед цивільних за добу немає.

Сили ППО збили чотири ракети, які летіли з підводного човна біля Криму — одну над Одещиною, три над Миколаївщиною. ЗСУ знищили 19 рашистів, гаубицю "Мста-Б", три самохідних гармати "Гіацинт-С" та склад боєприпасів ворога, решта втрат уточнюється.

Як писав портал "Коментарі", експерти розповіли, якою буде ситуація на фронтах найближчими тижнями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини