Курська операція: у США розповіли, ким Путін наказав стримувати ЗСУ

За інформацією ISW, Кремль хоче стримувати ЗСУ добровольцями та теробороною

Російська влада на тлі Курської операції створює нові добровільні загони територіальної оборони. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що це свідчить про небажання російського диктатора Володимира Путіна серйозніше протидіяти вторгненню та проводити мобілізацію через ризики суспільного невдоволення або масштабну передислокацію військ, що зірве наступальні операції Росії на сході України.

Зазначається, що в. о. губернатора Курської області Олексій Смирнов 29 серпня заявив про створення добровольчого загону "БАРС-Курськ" (БАРС – Бойовий резерв російської армії, – ред.). Основним його завданням буде "забезпечення безпеки" в області під час вторгнення та заселення прикордонних населених пунктів області надалі.

Це формування співпрацюватиме з регулярними військами та штабом контртерористичної операції, які здійснюють нагляд за діями РФ у Курській області, а також надаватиме гуманітарну підтримку місцевим.

За словами Смирнова, добровольці підпишуть шестимісячні контракти, пройдуть навчання та отримають будь-яку "необхідну" зброю.

Тим часом представник Харківського угруповання українських військ полковник Віталій Саранцев повідомив, що росіяни також формують загони "БАРС-Брянськ" та "БАРС-Бєлгород", які надаватимуть підтримку Північному угрупованню окупаційних військ. До складу трьох загонів увійде 4921 доброволець.

"Формування цих нових добровольчих загонів відповідає стратегії Кремля, спрямованій на уникнення передислокації в Курську область досвідчених чи боєздатних підрозділів, що беруть участь у бойових діях на Покровському або Торецькому напрямках. Причиною є побоювання уповільнення темпів російських наступальних операцій на цих більш пріоритетних напрямках", - пояснюють аналітики.

На думку експертів, у відображенні настання ЗСУ Кремль значною мірою покладається на призовників та нерегулярні сили, перекинуті з менш пріоритетних напрямів фронту.

Також видання "Коментарі" повідомляло – тривожний сигнал: чи справді РФ почала витісняти ЗСУ з Курської області.