Курська операція надовго: що США вже обговорюють з Україною

США обговорюють з Україною довгострокові цілі операції на Курщині

Пентагон обговорює з Україною довгострокові цілі наступу в Курській області, де Сили оборони продемонстрували "креативність та бойову звитягу". Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, пише "Укрінформ".

"Ми продовжуємо обговорення з українцями щодо їхньої мети", - висловився прес-секретар.

Райдер нагадав, що президент України Володимир Зеленський сказав, що наступ у Курській області здійснено для створення буферної зони.

"Тому ми проводимо розмови, щоб дізнатися більше про їх (українців – ред.) цілі", – додав генерал.

Він вкотре наголосив, що Сполучені Штати, як і раніше, зосереджені на тому, щоб дати Україні можливість бути вільною та суверенною країною, здатною стримувати російську агресію в майбутньому.

Райдер запевнив, що Штати продовжать підтримку України у довгостроковій перспективі.

"Щодо їхньої операції в Курську, то вони (Сили оборони – ред.) явно змусили росіян відбиватися. Вона, безумовно, продемонструвала креативність і бойову звитягу українців, але коли справа доходить до їх довгострокових цілей, то ми все ще обговорюємо це з ними. ", - зазначив Райдер.

Зазначимо, під час цього ж брифінгу речник підтвердив, що РФ "перекинула невелику кількість військ у Курську область, для реагування".

Він підкреслив, що Росія дійсно щосили намагається відреагувати, але США й надалі бачать певні успіхи України в цьому плані.

Водночас прес-секретар Пентагону повторив, що політика використання американських засобів ураження далекого радіусу дії для ударів углиб Росії не змінилася. При цьому він зазначив, що не вдаватиметься "в деталі вибору Україною сил та коштів під час проведення своїх операцій".