Курська операція добігає кінця і настає час остаточних рішень: чого очікувати

Операція ЗСУ у Курській області нібито на завершальній стадії і потрібно буде ухвалювати нові рішення

Курська операція неухильно добігає кульмінації далі — розв’язка і або завершення екш-блокбастеру, або почнеться сиквел с тими ж діючими особами, але в інших обставинах, вважає політичний експерт Олександр Кочетков.

Просто окопатися і тримати оборону — це очевидний, але не найкращій варіант, вважає експерт, адже там дуже складна логістика. До того ж, додає він, ворог продовжує стабільно наступати на Донбасі та інших ділянках фронту. В цих умовах утримувати плацдарм на історичній території Росії — сумнівне рішення, вважає Кочетков.

"Згорнути наступ і війти з Курської області? Тоді автоматично виникне питання: а навіщо все це було? Навіщо переможні реляції про кількість населених пунктів та площу, яку контролюють ЗСУ, створення комендатури? Так, Курська операції вчергове зруйнувала міф про непереможність армії агресора і підтвердила потужний наступальний України. Але чи не занадто велика ціна за такі психологічні здобутки?" - запитує експерт.

На його думку, зовсім погано буде, якщо ми спробуємо зачепитися, але нас витиснуть силою — з втратами наших бійців і техніки. У цьому теоретичному випадку сьогоднішня перемога перекинеться на завтрашню поразку.

"Звісно, є нетривіальні варіанти продовження. При чому, наступ на Курську АЕС і сам Курськ до них не відноситься, бо сенсу у цьому ніякого. Певен, у нашому Генштабі все спланували заздалегідь. І час остаточних рішень наближається", - підкреслив Кочетков.

Окрім того, експерт додав, що війна - надскладний процес, зокрема, і тому, що увійти в воєнну спецоперацію вкрай важко, і ще важче успішно з неї вийти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові нещадно критикують всіх тих експертів, які вважають, що не потрібно було починати операцію в Курській області, а сконцентрувати всі сили на Покровському напрямку.