Курська область під ударом: ЗСУ проривають північний фланг

Успіх українських військових може призвести до "сковування" значних сил противника

Українські сили розпочали операцію у Курській області, створивши новий Північний фронт та значно змінюючи розклад сил на лінії фронту. Військовий експерт та полковник ЗСУ у запасі Роман Світан розповів у коментарі 24 Каналу, що операція надає українським військам унікальну можливість утримувати ініціативу, сковуючи російські сили.

"Ми нарешті розвернулися у бік супротивника, тепер у нас фронт Північний. Таким він і мав бути", - зазначив експерт.

Архітектура бойових дій трансформувалася з відкриттям Нового Північного фронту. Роман Світан описує цей процес як стратегічний маневр, що дозволяє ЗСУ розвернутися обличчям до супротивника та ефективніше використовувати свої ресурси.

За словами Світана, подальший розвиток операції залежатиме від реакції російського командування та кількості військ, які будуть перекинуті для захисту регіону. Успіх українських військових може призвести до "сковування" значних сил противника, внаслідок чого тисячі російських військових виявляться пов'язаними та нездатними до активних дій.

"Курська операція може перейти з контролю до сковування росіян. Тоді ми зв'яжемо сотні тисяч російських військ, якщо вони вирішать нас зупинити", - заявив Світан.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Ситуація на Покровському напрямку дещо стабілізувалася за останній тиждень: просування російських військ тут сповільнилося, але в інших районах бойові дії продовжуються активно. Українські військові продовжують проводити контратаки, які дають певні результати, розповів в ефірі 24 каналу військовий аналітик та оглядач OSINT Віталій Кононученко.