Кулеба розповів, як саме Росія хоче зірвати Саміт миру

Росія використовує кілька способів, щоб зупинити Саміт миру у Швейцарії на який вже погодилось приїхати понад 100 країн.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що Росія докладає значних зусиль, щоб зірвати Саміт миру у Швейцарії. За його словами найбільше протидії мирному саміту Кремль чинить серед країн Африки, Азії та Латинської Америки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Дмитро Кулеба провів спільну конференцію з очільником МЗС Естонії Маргусом Тсакхною в Києві. Під час розмови український міністр прокоментував спроби Росії зірвати мирний саміт.

"Чим сильнішою є протидія, тим вагомішою є ініціатива. Якби Саміт миру був прохідною подією, то, напевно, ми б не бачили такої системної роботи по всьому світові з підриву його проведення", - сказав Кулеба та додав, що в основному дії Росії зосередженні на країнах в Азії, Африці і в Південній Америці.

За словами Кулеби Росія використовує кілька видів підривної діяльності. Зокрема масово розсилає листи, робить публічні заяви і закриті зустрічі, щоб заявити про незначущість Саміту миру. Інший крок Кремля полягає у тому, щоб прямо вказувати та переконувати деякі країни не брати участі в мирному саміті. Крім того, росіяни також намагаються змінити позицію тих країн, які вже підтвердили участь у Швейцарії.

"Дії з підриву саміту є системними і безпрецедентно масштабними, що ще раз підтверджує, що ми все робимо правильно, що ми на правильному шляху. Як ми чули, вже більше ста країн підтвердили свою участь, тому ви можете побачити, що ці зусилля є неефективними", - наголосив Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що важлива країна відмовилась брати участь у Саміті миру.

Також "Коментарі" писали про заяву Володимира Зеленського, що не лише Росія намагається зірвати мирний саміт щодо війни в Україні.