Кулеба розкрив, де Україна хоче провести наступний Саміт миру

Як повідомив очільник МЗС Дмитро Кулеба, Саудівська Аравія не є єдиним претендентом на проведення Саміту миру

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону розповів, що Саудівська Аравія є не єдиним претендентом на проведення наступного Саміту миру.

Як підкреслив очільник МЗС, Україна також розглядає і інші країни, де можна було б провести таку зустріч.

“Ми дійсно налаштовані на те, щоб другий саміт відбувся в одній із країн так званого глобального Півдня. І тут є кілька якісних і сильних гравців, які виявляють інтерес до проведення другого саміту", - сказав Кулеба.

За його словами, наразі буде проводитися дуже велика робота для того, щоб вийти на другий саміт із максимально сильною позицією, яку буде підтримувати максимальна кількість країн-учасників.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше вважалося, що наступний Саміт миру відбудеться саме у Саудівській Аравії. При цьому підкреслювалося, що до участі в ньому буде запрошена Росія. Такого розвитку подій не виключають і в Україні.

При цьому Дмитро Кулеба натякнув, що участь РФ у ІІ Саміті миру можлива за форматом Чорноморської зернової ініціативи. Експерти відзначають, що це свідчить про різку зміну переговорної стратегії України, яка раніше заявляла, що в жодному разі не буде вести переговори із Росією. З цього приводу навіть був прийнятий закон, який забороняю президенту вести такі переговори із кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Проте, схоже, що все змінилося і в Україні або вірять, що можна з РФ домовитися, або ж просто блефують. При цьому експерти додають, що переговори з РФ – це шлях до заморожування війни.