Куди і чому Росія терміново перекидає війська з-під Бєлгорода - що відбувається на фронті

Контрнаступ можна вважати успішним, якщо ЗСУ вийдуть до Азовського моря

Багато галасу в інформаційному просторі через контрнаступ ЗСУ, який, за твердженнями одних спікерів української влади, вже розпочався, а за твердженнями інших – ще не почався, але його початок відчують усі. У будь-якому разі через пожвавлення фронту можна констатувати, що контрнаступні операції ЗСУ вже точно відбуваються. Чому особлива увага до Запорізької області? Через що Росія вже панікує і терміново перекидає до цієї області додаткові війська? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, зібравши думки експертів.

Закінчився перший дуже тяжкий тиждень бойових дій на Запорізькому напрямку

Популярний в Україні військовий експерт Олег Жданов розповів в ефірі свого ютуб-каналу, що Кремль терміново перекидає війська з Бєлгородської області на Запорізький напрямок фронту в Україні.

"Є інформація про те, що ворог підтягує на Запорізький напрямок значні резерви, як людські, так і техніку. Є полонені з бригади, які до цього були на чергуванні у Бєлгороді", - зазначив експерт.

Олег Жданов підтвердив, що Запорізький напрямок на сьогоднішній день "найгарячіший", там уже тиждень ідуть запеклі бої, ЗСУ справді наступають.

Експерт підтвердив, що у мережі вже є відео боїв із цього напряму – видно, що є і провали, але є й приємні успіхи.

"Досить важко, тому що це перша лінія оборони. Тут наймотивованіші, найбільші укріплення… Так що є успіх. Так, він дається важко. Так, це наступ, і втрати будуть як у техніці, так і в людях, до найбільшого на жаль, але без цього не можна", - висловився Олег Жданов.

Не варто розраховувати, що вихід до Азовського моря вдасться пробити найближчим часом

Військовий експерт Сергій Кузан в інтерв'ю "ВВС" заявив, що він не згоден із тими спікерами, які стверджують, що великий контрнаступ ЗСУ вже розпочався. Наразі українські війська зайняті тим, що промацують супротивника. Але вже зараз можна сказати – визвольна операція ЗСУ вважатиметься успішною, якщо вийде вийти до Азовського моря.

У той же час підрив Каховської ГЕС унеможливив одну з військових операцій української армії, яку прочитали росіяни. При цьому на схід від зони повені бої продовжились із новою силою.

"Не секрет, що одна з наших головних цілей - перерізати сухопутний коридор, який живить все південне угруповання військ противника", - заявив Кузан.

За його словами, перерізавши сухопутний коридор загарбників ЗСУ, фактично позбавлять росіян можливості активно постачати боєприпаси та перекидати війська до Криму. Далі залишиться лише знести Кримський міст та повністю ізолювати півострів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - підрив Каховської ГЕС: які висновки із трагедії – що найбільше здивувало.