Крим може стати островом: у ВМС розповіли, до чого готуватись Росії

Окупанти зараз ще більше приділятимуть увагу розвитку залізниці з Ростова до Джанкой

Після поразки російського порома "Слов'янин", який забезпечував військову логістику противника на півдні, ситуація агресора на цьому напрямі ще більше ускладнилася - тимчасово окупований півострів Крим будь-якої миті може бути "відрізаний" від РФ. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук.

"Ситуація для росіян досить складна і Крим, з якого все почалося (РФ анексувала півострів у 2014 році – ред.), який вони використовують як елемент імперської пропаганди, як би сказати, перлина їхньої царської корони, вона фактично перебуває у найбільш уразливому становищі. Тому що півострів будь-якої миті може стати островом", - сказав Плетенчук.

Він додав, що зараз - саме час тим, хто незаконно прибув до Криму, його покинути, як це вже практикується серед сімей російських військових моряків.

"Деякі сім'ї військових моряків вже покинули Крим. Особливо ті, які передислокувалися фактично до Новоросійська. Це ж стосується сімей спецслужбовців, які так само повивозили своїх (родичів – ред.). Тому той, хто залишки критичного мислення має, цією ідеєю вже скористалися". Але насправді вони зробили це вчасно", - наголосив Плетенчук.

Він пояснив, що раніше окупанти використовували для своєї військової логістики навіть великі десантні кораблі, але після поразок кількох одиниць зрозуміли, що це дуже небезпечно. Тому противник розпочав гібридний спосіб доставки – використав разом із військовою складовою ще й цивільне судноплавство, зокрема пороми.

За словами Плетенчука, військові вантажі росіяни прикривали цивільними. Тому зараз росіяни ще більше приділятимуть увагу розвитку так званої залізниці з Ростова до Джанкой. Вони хвалиться періодично своїми досягненнями, але вона, звичайно, ще не добудована.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Азовському морі зникли всі російські кораблі: у ВМС назвали причину.